Nasze zamówienie na 500e Action z końca kwietnia anulowane, albo dokładamy 15k, albo zwrot zaliczkiWe fiacie za 500e wzroslo ~16 tys, w citroenie za ec4 11 tys.. na kazdego przyjdzie kolej ; -)
Ktoś powinien się wziąć za takie akcje jak anulowanie zamówień… taka prawda że zamówieniem to mogę się podetrzeć bo jest tak skonstruowane że chroni tylko dealera.Nasze zamówienie na 500e Action z końca kwietnia anulowane, albo dokładamy 15k, albo zwrot zaliczki![]()
Gdzieś czytałem że od 0 do 80% będzie się ładować w 41 minut. Maksymalna moc ładowania to 71 kWh. 80% baterii to prawie 52 kWh więc wychodzi niecałe 18 kWh w 15 minut… jak źle liczę to mnie poprawcieIle waszym zdaniem zamówiono NIRO EV przed zmianą cennika? Kilkadziesiąt? Może ok 200?
Czy będzie w tym roku jeszcze jedna zmiana cennika?
No i najważniejsze pytanie ile naładuje się NIRO EV na ładowarce 100kW w 15 minut?
Do 11 lipca jeszcze kilka dni![]()
Tutaj jakieś info o prędkościach ładowania eNiro (poprzedniej wersji):Ile waszym zdaniem zamówiono NIRO EV przed zmianą cennika? Kilkadziesiąt? Może ok 200?
Czy będzie w tym roku jeszcze jedna zmiana cennika?
No i najważniejsze pytanie ile naładuje się NIRO EV na ładowarce 100kW w 15 minut?
Do 11 lipca jeszcze kilka dni![]()
Poprzednia wersja miała inną baterię, inną krzywą ładowania i wyższą prędkość ładowania. Więc nie ma co porównać nowej i starej wersji.Tutaj jakieś info o prędkościach ładowania eNiro (poprzedniej wersji):
![]()
Z jakimi mocami będą ładować się Kia e-Niro i Hyundai Kona Electric 64 kWh w zależności od temperatury? [spis] • SAMOCHODY ELEKTRYCZNE – www.elektrowoz.pl
Pewien Słowak, właściciel Kii e-Niro, przejrzał testy swojego samochodu wykonywane przez Bjorna Nylanda i innych youtuberów. Na tej podstawie skompilował tabelkę...elektrowoz.pl
A tymczasem pod podanym przeze mnie linkiem są następujące informacje:...Maksymalna moc ładowania to 71 kWh...
Wychodzi na to samogdy bateria ma 25-35 stopni Celsjusza, maksymalne natężenie to 200 A, moc ładowania wyniesie około 72 kW, w szczycie do niecałych 80 kW [przedział optymalny],