abes99

Posiadacz elektryka
We fiacie za 500e wzroslo ~16 tys, w citroenie za ec4 11 tys.. na kazdego przyjdzie kolej ; -)
Nasze zamówienie na 500e Action z końca kwietnia anulowane, albo dokładamy 15k, albo zwrot zaliczki :(

Cyrkiel

Zadomawiam się
Nasze zamówienie na 500e Action z końca kwietnia anulowane, albo dokładamy 15k, albo zwrot zaliczki :(
Ktoś powinien się wziąć za takie akcje jak anulowanie zamówień… taka prawda że zamówieniem to mogę się podetrzeć bo jest tak skonstruowane że chroni tylko dealera.

electricar

Zadomawiam się
Jest popyt to cwaniakuja. A jak jest podaż aut to wtedy sami strasza ze auto zamówione i trzeba odebrać i zapłacić, nie da sie anulować bo konfiguracja pod klienta itp

KierowcaEV

Zadomawiam się
Ile waszym zdaniem zamówiono NIRO EV przed zmianą cennika? Kilkadziesiąt? Może ok 200?
Czy będzie w tym roku jeszcze jedna zmiana cennika? :D
No i najważniejsze pytanie ile naładuje się NIRO EV na ładowarce 100kW w 15 minut?
Do 11 lipca jeszcze kilka dni :D

Cyrkiel

Zadomawiam się
Ile waszym zdaniem zamówiono NIRO EV przed zmianą cennika? Kilkadziesiąt? Może ok 200?
No i najważniejsze pytanie ile naładuje się NIRO EV na ładowarce 100kW w 15 minut?
Gdzieś czytałem że od 0 do 80% będzie się ładować w 41 minut. Maksymalna moc ładowania to 71 kWh. 80% baterii to prawie 52 kWh więc wychodzi niecałe 18 kWh w 15 minut… jak źle liczę to mnie poprawcie

Michal

Moderator
Tutaj jakieś info o prędkościach ładowania eNiro (poprzedniej wersji):

Cyrkiel

Zadomawiam się
Tutaj jakieś info o prędkościach ładowania eNiro (poprzedniej wersji):
Poprzednia wersja miała inną baterię, inną krzywą ładowania i wyższą prędkość ładowania. Więc nie ma co porównać nowej i starej wersji.

Michal

Moderator
Ty napisałeś:
...Maksymalna moc ładowania to 71 kWh...
A tymczasem pod podanym przeze mnie linkiem są następujące informacje:
gdy bateria ma 25-35 stopni Celsjusza, maksymalne natężenie to 200 A, moc ładowania wyniesie około 72 kW, w szczycie do niecałych 80 kW [przedział optymalny],
Wychodzi na to samo :p