deniro

Zadomawiam się
W moim nic nie rozłącza, ani podczas używania pendrive ani podczas korzystania z AA.
a jakiego kabla usb używasz ? Ja oryginalnego od samsunga jak rownież próbowałem od lenovo. A pendrivey z którym sprawdzałem to nawet taki od KIA jak również sandisk itp

brodiro

Zadomawiam się
Cześć, debiut tutaj. Mam trochę info, może się komuś przyda. A może ktoś słyszał coś innego i zdementuje :)

Niro EV zamówiłem na początku września, z terminem odbioru na marzec. Czyli lekko ponad pół roku. Z tego co widziałem tutaj na forum, to Ci, którzy zamawiali w okolicach maja/czerwca zwykle w ciągu tego pół roku otrzymywali auto.

Ostatnio słychać, że dealerzy dają 10 miesięcy jako okres oczekiwania. Wczoraj natomiast natknąłem się na materiał od Ani i Marka, w którym mówili o roku czekania:

(Mniej więcej 2 minuta filmu).

Dzwoniłem dzisiaj do dealera i wypytałem go jak to wygląda.

No i tak:
1. Auto oczywiście nawet nie jest w planie produkcyjnym i nie wiadomo kiedy będzie...
2. Jeżeli dobrze zrozumiałem, to KIA sprzedała już w naszym kraju tyle Niro ile zaplanowała na 2023 i w tej chwili jest w ogóle problem z zamówieniem, a okres czekania faktycznie może wynosić rok. Po prostu fabyrka więcej z siebie nie wyciśnie.
3. Wersja wyposażenia (u mnie XL) raczej nie ma wpływu na termin produkcji

I na koniec poprosiłem o takie trochę "wróżenie z fusów" na kiedy być moze samochód będzie. Odpowiedź była taka, że prawdopodobnie za te pół roku trafi dopiero do produkcji, a do odbioru będzie za jakieś 9-10 miesięcy od daty zamówienia, ale to oczywiście nic pewnego.

Pozdrawiam :)

Olecki

Pionier e-mobilności
a jakiego kabla usb używasz ? Ja oryginalnego od samsunga jak rownież próbowałem od lenovo. A pendrivey z którym sprawdzałem to nawet taki od KIA jak również sandisk itp
Co do kabla USB to najpierw korzystałem z kabla HTC ze starego telefonu ale irytowało mnie że był taki długi więc zamówiłem sobie z aliexpress pierwszy lepszy o długości 25 cm. Pendrive to jakiś no-name 2GB którego kupiłem 15 lat temu podczas wycieczki do Azji. Jesteś pewien że prawidłowo (do końca) wpinasz się do gniazda w samochodzie?

electricar

Zadomawiam się
Brodiro - nikt nie odebrał jeszcze NIRO z zamówien maj/czerwiec/lipiec. Jedynie osoby które wzieły auta juz wyprodukowane/badz trafiły w liste auto wyprodukowanych. Poza tym nikt nie odebrał ani sztuki. Ja od czerwca czekam i cisza.. Wiec 10 msc to bedzie totolane min. jak nie dłuzej.

mako

Zadomawiam się
Brodiro - nikt nie odebrał jeszcze NIRO z zamówien maj/czerwiec/lipiec. Jedynie osoby które wzieły auta juz wyprodukowane/badz trafiły w liste auto wyprodukowanych. Poza tym nikt nie odebrał ani sztuki. Ja od czerwca czekam i cisza.. Wiec 10 msc to bedzie totolane min. jak nie dłuzej.
Zamówiłem w ostatnich dniach maja (XL z pompą i oknem dachowym) i odbieram w przyszłym tyg. ;) Trzeba być dobrej myśli.

less

Posiadacz elektryka
Mój już stoi do odbioru w salonie. Papiery mam w domu i nie mam kiedy pojechać zarejestrować. Zamówiłem 6.06. Nie jest więc tak źle

Gtaminfo

Nowy na Forum
ja zamowilem 9.06, jest w transporcie, ale... chyba załapałem się na inny statek ;)
niby miał być w polsce w bełchatowie 9.12 ale KMP przekaza informacje, że nadal w transporcie...

L, pompa, okno dachowe

Tompor

Zadomawiam się
Pogoda jest taka jest, chlapa, błoto. Cały samochód jest brudny, jednak tylna klapa, szyba, kamera, to porażka, zachlapuje się błyskawicznie. Jest to denerwujące