Tompor

Zadomawiam się
Ja nie pomogę, bo nie wiem, tyle co znalazłem w Internecie. Może skontaktuj się ze sprzedającym. Lepsze warsztaty wymiany opon mają narzędzia i wiedzę.

marekkraj

Zadomawiam się
Ja nie pomogę, bo nie wiem, tyle co znalazłem w Internecie. Może skontaktuj się ze sprzedającym. Lepsze warsztaty wymiany opon mają narzędzia i wiedzę.
Jutro umówiony jestem w serwisie będą próbować programować czujniki TPMS. Jeśli nie zadziała to demontaż i zwrot. Podobno czujniki TPMS do nowego Niro EV (oraz EV6, bo sa te same) jeszcze nie są dostępne w ASO :(

marekkraj

Zadomawiam się
Na 99% nie, nie po to zmieniali PN żeby pasowały stare do nowego. Tak samo z kołami - niby podobne ale parametry felgi są inne.
Miałeś rację. Czujniki które kupiłem przez internet w innym ASO są od Optimy i nadają na innej częstotliwości. Nie dało się zaprogramować tak żeby Niro EV je widziały.
Zostały zdemontowane i odsyłam do sprzedawcy. Dziś się dowiedziałem sie w ASO, że podobno są dostępne czujniki do Niro EV ale muszą to jeszcze sprawdzić. Dam znać jak będą dostępne.

electricar

Zadomawiam się
Z tego czekania na niro już o nim zapomniałem, o forum też bo uciekło mi 30 stron watku.

Jak teraz zrezygnowzc z niro jak różnica w cenie ok 30 tys złotych?? Zamówienie z czrrwca i dalej mam status że nie ma nawet planu produkcyjnego. Ktoś odebrał czerwocowr zamoeinei może?? L + HP

Olecki

Pionier e-mobilności
Szyby rozmraża bardzo szybko, wnętrze też. Większe zastrzeżenia mam do ogólnego działania ogrzewania. Nie wiem czy wszystkie tak mają czy tylko mój egzemplarz ale:
- Kiedy jest odrobinę powyżej zera i jadę na krótkim dystansie nie potrzebuję ogrzewania jako takiego ale nawiew na szyby jest potrzebny żeby nie parowały. Nie udało mi się tak ustawić nawiewu żeby nie włączało się ogrzewanie, po prostu nie ma takiej opcji. Nawet przy wyłączonej grzałce i klimie.
- Poniżej zera ogrzewanie żyje własnym życiem. Przy ostatnim ataku zimy jechałem kawałek obwodnicą, temperatura ustawiona na minimum (17 stopni) a grzało tak że aż mi się zrobiło nie dobrze w samochodzie. Jedynym rozwiązaniem był wyłączenie nawiewu ale wtedy po chwili parowały szyby.