Tak BTW jak oglądasz zdalnie podgląd z kamer to samochód to sygnalizuje na ekranie i światłami.To jest jakiś limit patrzenia, jak mi zmieniają koła ❓😉View attachment 14822
Fajnie, że w serwisie gładko poszło i przywrócili wzrok i orientację w terenie Twojej TesliUfff... znowu jestem w Polsce wg Tesli ;-)
Czyli GPS działa, kamery podobno również wznowiły swoją działalność.
Jeszcze tylko formalności, ładowanie (na koszt serwisu) i mogę wracać do domu
Podobno winowajcą mógł był pęcherzyk powietrza, który dostał się "do jednego z układów" w procesie produkcji. I system zablokował komputer jazdy żeby ten się nie przegrzał. Stąd problemy. Generalnie serwis przebiegł mega sprawnie, rozpoczął się na czas i nie trwał przesadnie długo. Ponieważ nie było wiadomo ile będę czekać dostałem voucher na Ubera na 380 PLN żeby sobie pojeździć po mieście. Ale nie zdążyłem wykorzystać ;-) Pan serwisant cierpliwy, miły i odpowiedział na wszystkie moje dodatkowe pytania. Zatem wszystko na PLUS!
Informacja dla osób gdyby podobny problem się wydarzył w Waszych autach. Nie pomoże tutaj żaden twardy reset lub inny reset z internetowych wpisów. Mają na to inne sposoby w serwisie.
Do zobaczenia na trasie!![]()
Kurcze, może wbiłem się w jakieś okienko albo to kwestia losu na kogo się trafi... bo faktycznie od mojej rejestracji wizyty serwisowej termin pojawił się szybko (na ponad tydzień do przodu). W międzyczasie dzwonili z DE i UK... ale to już nie miało o wpływu na umówioną wizytę.Dobrze
Fajnie, że w serwisie gładko poszło i przywrócili wzrok i orientację w terenie Twojej TesliJa z identycznym problemem czekam na zdalną diagnostykę już dziewiąty dzień... Ponaglanie nic nie działa, ponoć jest sporo zgłoszeń serwisowych (co trochę martwi)... mam cierpliwie czekać
![]()
założyli Ci te czarne okrąglę podkładki albo miałes swoje? na coś trzeba jeszcze zwrócić uwagę?Skoro kamery nie działają to sobie poszedłem podglądać, to przynajmniej od spodu kontrole zrobiłem 😉
Zwróć mu w takim razie uwagę na moment dokręcenia śrub. W Tesli 175 Nm a w "normalnym" ICE to ok 120 130 Nm.założyli Ci te czarne okrąglę podkładki albo miałes swoje? na coś trzeba jeszcze zwrócić uwagę?
Jutro idę do mojego wulkanizatora na wymianę opon - fajny chłopak, zmieniam opony u niego od lat ale trochę się stresuję bo Tesle do tej pory widział tylko w telewizji... zakupiłem czarne okrągłe podkładki pod podnośnik i wierze, że nic mi tam nie powygina...
Tak mieli swoje, ale na wszelki wypadek też miałem 😉założyli Ci te czarne okrąglę podkładki albo miałes swoje? na coś trzeba jeszcze zwrócić uwagę?
Jutro idę do mojego wulkanizatora na wymianę opon - fajny chłopak, zmieniam opony u niego od lat ale trochę się stresuję bo Tesle do tej pory widział tylko w telewizji... zakupiłem czarne okrągłe podkładki pod podnośnik i wierze, że nic mi tam nie powygina...
Wreszcie...Kurcze, może wbiłem się w jakieś okienko albo to kwestia losu na kogo się trafi... bo faktycznie od mojej rejestracji wizyty serwisowej termin pojawił się szybko (na ponad tydzień do przodu). W międzyczasie dzwonili z DE i UK... ale to już nie miało o wpływu na umówioną wizytę.
Naciskaj ich
Trzymam kciuki!