Jesteś bardzo dobrym przykładem gdzie warto wykupić. Traktując Teslę jako jedyne w rodzinie nawet bym się nie zastanawiał.Ja już wykupiłem, bo nalatane mam 76k km, czyli raczej moja gwarancja będzie ograniczona przebiegiem a nie czasem. Rozszerzona gwarancja zaczyna biec po upływie gwarancji podstawowej. Mieszkam w Kołobrzegu i jakby padło coś większego to za bardzo nie mam gdzie oddac w okolicy do naprawy. Poza tym nie ma mnie po 4 miesiące w domu i w tym czasie żona jeździ autem. Gdyby coś padło to będę bezpieczniejszy. Czy warto? Raptem 3200 zł rocznie, połowę z tego spokojnie wydałbyś na przeglądy jakiegoś średniego ICE w ASO. Dodatkowo przy odsprzedaży będzie jakiś plus, bo ludzie boją się czegoś co jest nieznane.
A u mnie dokładnie na odwrót: moja żona nie znosi jeździć Teslą, jeździ Polo VI więc mogę sobie pozwolić na to żeby postała gdy coś się stanie. I tak na zmianę jeżdżęTeslą z ICE, nawet po mieście. Dla dzieciaków to chyba ciągle bym się bał dać Teslę do jazdy, nie ze względu na Teslę a właśnie zdrowie i życie dzieciaków. Trochę dla młodych jest za szybka.