Ja się nie zgłębiałem za bardzo, ale na ta chwile gdybym miał wybierać z tych przedstawionych tutaj to wziął bym Hyundaia, ale to tylko wizualnie i technicznie. Niewątpliwie bardzo ważny jest aspekt dostępności którego tutaj nie rozpatruje.A kupując mustanga wspierasz pracujących tam mieszkańców Wrocławia i okolic
Ja to bym eniaqa nie rozważał ze względu na to, że id.4 ma wszystko to samo a jest po prostu tańszy o te kilkanaście tysi. No chyba, że kogoś urzeka bryła czeskiego elektryka.
Czemu 50 wyżej? Przy konfiguracji takiej jak wspomniana skoda cena taka sama (247 570PLN za RWD, extended range). Tylko w mustangu jest większa bateria (88kWh).kupujemy samochod oczami. Przypatrz sie skodzie, przypatrz sie hyundaiowi. Zobacz wnetrze.
zasieg porownywalny, wiec co jeszcze moze byc wazne?
hyundai tez szykuje niezly pakiet dla nabywcy w postaci wydluzonej gwarancji. Dosc odwazna sylwetka hyndaia vs. klasyczna skoda. Dlugo bym sie nie zastanawial majac taki wybor. Nie wiem czy nie zostane zrugany stawiajac do szeregu mustanga e-mach. Tylko cena 50k wyzej
Masz racje. przyjalem ze skoda ma naped na tyl i nawet jej nie rozwazalem a mustang mnie interesowal ale w wersji AWD z rozszezonym zasiegiem. A to juz koszt 300kCzemu 50 wyżej? Przy konfiguracji takiej jak wspomniana skoda cena taka sama (247 570PLN za RWD, extended range). Tylko w mustangu jest większa bateria (88kWh).
Jakość materiałów? Ergonomia? Software? Dodatkowe funkcje? Bezpieczeństwo? Serwis? Gwarancja? Kurde, trochę ciężko kupować nowy samochód na lata na zasadzie "mają podobny zasięg, więc weź ten, który ci się bardziej podoba".wiec co jeszcze moze byc wazne?
A dlaczego dyskwalifikujesz Skodę że względu na tylny napęd? Przecież w elektryku to zaleta, bo takie koło bardzo ciężko zrywa przyczepność przy przyspieszeniu. Nie ma boksowania jak w przypadku napędu przedniego dużej mocy. A tył nie ucieka, bo elektronika pilnuje. Zima też jedzie lepiej (ID3) niż kona... Co ci w nim nie odpowiada, może coś przeoczyłem?Masz racje. przyjalem ze skoda ma naped na tyl i nawet jej nie rozwazalem a mustang mnie interesowal ale w wersji AWD z rozszezonym zasiegiem. A to juz koszt 300k