Na razie nie mam żadnego podłączenia elektrycznego w garażu. Na ile rozumiem sytuację, to będą mi ciągnęli kabel zasilający prosto od licznika w klatce, a więc będzie to podlączenie z mocą umowną w 11 kW@eugtor prawdę mówiąc to w garażu możesz ładować się z gniazdka 3.6kW i w ciągu nocy uzupełni ci energię na cały kolejny dzień. Tylko wtedy wtykasz auto codziennie pod ładowanie. W takim trybie trzymałbym auto na poziomie 50-60% i tyle, ani bateria nie ucierpi ani twój portfel.
Takie rozwiązanie załatwiłoby tobie całą sprawę, drugą opcją jest jakiś Lidl z darmową ładowarką albo inny sklep, byle by ugotować dwie sprawy w jednym.Na razie nie mam żadnego podłączenia elektrycznego w garażu. Na ile rozumiem sytuację, to będą mi ciągnęli kabel zasilający prosto od licznika w klatce, a więc będzie to podlączenie z mocą umowną w 11 kW
A w pobliżu pracy nie masz jakiegoś słupka AC? Ja mam kilka bardzo blisko i jadąc do pracy patrzę czy któryś jest wolny, jeśli widzę że już wypadałoby się doładować i jest pusto to się podłączam. Na przerwie wychodzę odłączyć i przestawić samochód aby nie blokować ładowarki ale w opcji cebulowej można ustawić w samochodzie minimalną prędkość ładowania tak aby ładował się te 8 godzin i odłączać go po wyjściu z roboty.Kupić TM3 LR i ładować się raz na 1-2 tyg. na Superchargerze, do którego 15 km od domu? Co wy na to?
Mieszkam w bloku, więc max co mogę sobie załatwić to 11KW na parkingu podziemnym (ale na to na razie nie liczę). Generalnie mam krótkodystansowe przebiegi (20-25 km/dzień), w trasę wyjeżdżam średnio raz na miesiąc (wtedy robię 400 km maksymalnie). Dłuższe podróże (1000+ km) to 1-2 razy/rok.
Aż tak blisko to nie. Najbliższa stacja ładowania to Orlen (ok. 15 min na pieszo)A w pobliżu pracy nie masz jakiegoś słupka AC? Ja mam kilka bardzo blisko i jadąc do pracy patrzę czy któryś jest wolny, jeśli widzę że już wypadałoby się doładować i jest pusto to się podłączam. Na przerwie wychodzę odłączyć i przestawić samochód aby nie blokować ładowarki ale w opcji cebulowej można ustawić w samochodzie minimalną prędkość ładowania tak aby ładował się te 8 godzin i odłączać go po wyjściu z roboty.