To że gubią trakcje przy przyspieszeniu można jeszcze przeboleć, natomiast hamowanie na mokrym to już absolutnie nie, to po prostu niebezpieczne. Szkoda że do nich wrócili, moim zdaniem nadają się tylko na olxa. I faktycznie zwykłe primacy to normalna opona ze średniej półki, oczywiście bardzo odstaje od ps4 ale daje radę w zupełności, te elektryczne to pomyłka.
A z parkowaniem to kwestia przyzwyczajenia. Mi i żonie tesla parkuje sie wręcz wyśmienicie, pomimo małego kąta skrętu kół przednich, jakoś zawsze w punkt. Nawet jej szerokość nie przeszkadza. Może zaprojektowali ją w magiczny sposób do podjeżdżania tyłem po supercharger, nie wiem. Swoje robią też kamery cudownej jakości, w których widać wszystko. Jedynie na wystający rant felgi trzeba mocno uważać.
A co miękkości, maska jest abstrakcyjnie miękka, na środku wystarczy położyć rękę i już się ugina. Zamyka się tylko zgodnie z instrukcją obok znaczka, idzie łatwo. Z resztą cały samochód jest miękki, drzwi i wszystkie panele pracują podczas mycia bez zbędnego dociskania rękawicy. Z jakiegoś powodu waży tyle samo, albo mniej niż spalinowa konkurencja. Np takie Volvo v60 t6 ostatnio u balkana, grubo powyżej 2 ton.