Piszę żeby nie było hura optymizmu, bo jeżeli NMC tak się zachowują jak podałem na przykładach to LFP nie będzie wcale lepsze, a już tym bardziej zimą. Masz 53 kW przy 93 bo pewnie mówimy o kompletnie nowym samochodzie i było pewnie w miare cieplo, już po pierwszej degradacji rzędu 5% nie będziesz miał już wcale tak szybko...Zwróć proszę uwagę, że piszesz w wątku o RWD czyli baterii - LFP. Już raz to wklejałem - jeśli przy 93% idzie jeszcze 52kW, to przy pojemności 60kWh jakim cudem miałbyś czekać 20-30 minut na 80-100%? Ostatnio nieczęsto korzystam z DC ale mam dane z 24 grudnia: 59 - 99% - 27 minut przy nieprzygotowanej baterii.
Nie czepiam się tylko jestem 4 letnim praktykiem i nie jednym BEV jeździłem.
To co pokazują w ulotkach i na YT to są idealne warunki, najlepsze wyniki jakie się da osiągnąć.
Na wielu SC V3 auta nie trzymają krzywej, czasem wystarczy przestawić obok, czasem nic nie pomaga. O V2 już szkoda mówić.
I ten czas nigdy nie jest taki jak podają. Na innych niż SC jest dużo wolniej, nawet jak masz S3XY commandera i przygotujesz baterię. Bez przygotowania często zimą jest żałość.