Dostałem oryginalny dywanik na tył, jeżeli o to pytasz. Welurowy, był spakowany w folię. A dziś przyszły dywaniki gumowe od Tesmanian. Najpierw nie chcieli wysłać do Polski, potem jednak się udało.Tez to miałem i im wykasowałem. Dywaniki dostałeś? Bo ja nie
Na luty umówiłem wizytę. Ale adaptera im nie zostawię bo wyrzucę a nie dam![]()
Nie miałem gdzie sprawdzić. Mam gniazdo siłowe 11kW. Może w niedzielę będę na spotkaniu EV Klub w Gdańsku, chyba będzie tam ładowarka 22kW, to sprawdzę.W sumie to jakiś błąd w komplementacji? Fiuty nie dali pilotów i to tak ot, bo nie. I u mnie dywanik, oczyeiscie mi psu na budę gdy zakladam korytka ale to następny punkt świadczący o tym co wielu slusznie lub nie negatywnie sądzi o Tesli.
Musze sprawdzić hak.
Ładuje Ci 16kW?
Tylna oś powinna być trochę zbieżna, żeby tyłek nie latał. Wg mojej wiedzy odnosi się to do wszystkich aut. Pisanie, że przednia OK też niewiele mówi - w cywilnych autach przód jest zazwyczaj lekko zbieżny, żeby nie "myszkował" i prosto jechał, a w wyścigowych/rajdowych jest rozbieżny, żeby chętniej skręcał. Pomiar na stacji diagnostycznej (taki gdzie się przejeżdża po płycie) to za mało, żeby coś więcej doradzić nt. geometrii.Pojechałem na stację kontroli pojazdów i przednia oś Ok, a tylnia zbieżna. Ktoś w okolicy Trójmiasta to ogarnie? Czy nikt nie dotyka zbieżności bez danych odnośnie danego modelu? Dane będzie mieć chyba tylko sama Tesla, skoro to najnowszy rocznik.
EDIT: pytałem na FB i już mnie wyśmiali, że tylnią powinna być zbieżna i jestem przewrażliwiony![]()