Fakt, klik daje informację zwrotną.Totalny brak przycisków lub przyciski haptyczne to słaba opcja.
Ekran jest ok, ale nawet w tesli sa za male pola do wciskania. Nie da sie tak szybko na wyboistej drodze zmienic ustawienia wycieraczek czy szybko wlaczyc przeciwmgielnego. Za male te pola robia.Jeśli jest częsta konieczność regulowania czegoś, to pokrętła są wygodniejsze. Ale nadmiar pokręteł i przycisków wymaga uczenia się ich. Pokrętła i przyciski wydawały mi się fajne, póki byłem w swoim samochodzie. Wsiadając do nieznanego auta mimo wszystko trzeba się ich uczyć. Nawet głupie wycieraczki działają różnie w różnych samochodach.
Tesla mnie za pierwszym razem przeraziła brakiem pokręteł.
Po tygodniu stwierdziłem, że to rozwiązanie wcale nie jest głupie i się sprawdza się bardzo dobrze.
Na co dzień niczego mi nie brakuje, od czasu do czasu trzeba wchodzić w opcje. Być może przydałoby się jeszcze jedno pokrętło z opcjami definiowanymi przez użytkownika, czyli Teslowy Commander.
Chociaż z drugiej strony przyciski zmieniające funkcjonalność w zależności od wybranej opcji, jak w KIA EV6 też pewnie mogłyby mnie przekonać.
Ekranu tym bardziej.Jeśli jest częsta konieczność regulowania czegoś, to pokrętła są wygodniejsze. Ale nadmiar pokręteł i przycisków wymaga uczenia się ich. Pokrętła i przyciski wydawały mi się fajne, póki byłem w swoim samochodzie. Wsiadając do nieznanego auta mimo wszystko trzeba się ich uczyć.
Uważam, że obsługa wycieraczek w Tesli przyciskami na kierownicy jest naprawdę dobrze rozwiązana.Ekran jest ok, ale nawet w tesli sa za male pola do wciskania. Nie da sie tak szybko na wyboistej drodze zmienic ustawienia wycieraczek czy szybko wlaczyc przeciwmgielnego. Za male te pola robia.
Czasami chcesz sobie podgrzać pupę. Albo tylną szybę. Albo rączki.klima na auto
Czy gdy jest mgła lub pada deszcz w samym środku dnia to Twój samochód włącza światła mjania (zamiast dziennych)?światła auto
Nie skomentuję, bo mogę rozzłościć niektórych właścicieli Tesliwycieraczki auto
Wycieraczki na auto zazwyczaj działają inaczej niż by się chciało, światła w deszczowy dzień również, ogrzewanie kierownicy samo się nie włączy i nie wyłączy, w niektórych autah auto hold się sam nie włączy itd itpZawsze mnie to zastanawiało dlaczego tak większości potrzebne są fizyczne przyciski jeśli wsiadasz do samochodu, klima na auto, światła auto, wycieraczki auto, to kiedy te fizyczne przyciski są potrzebne ?