Wypożyczenie Tesla Y Standard Range lub spotkanie z właścicielem Warszawa

itguy

Posiadacz elektryka
Pewnie deklaracja VAT 26. Wątek już był poruszany w tym forum.
Dokładnie tak.
Btw masz w stopce Y RWD, jak się spisuje? jeździłeś może Y LR? Jesteś w stanie porównać odczucia?

Piotr Paweł

Zadomawiam się
Dokładnie tak.
Btw masz w stopce Y RWD, jak się spisuje? jeździłeś może Y LR? Jesteś w stanie porównać odczucia?
Moje RWD w trybie chill jest wolniejsze na starcie od 150-cio konnej spalinówki, za to jedzie nieskazitelnie płynnie i nadrabia prędkość po 3-5 sekundach. To bardzo dobry tryb jazdy dla pasażerów, bo eliminuje szarpanie. W trybie standard wchodzę w zakręty na mokrym bez żadnego poślizgu, choć stylu rajdowego nie próbowałem. Wyjazd z mokrego ronda na pełnym gazie bez żadnych przygód z trakcją. Co do wersji LR: byłem jedynie pasażerem, przyspiesza zdecydowanie mocniej, za mocno jak dla takiego tatusia z trójka dzieci jak ja!

itguy

Posiadacz elektryka
Moje RWD w trybie chill jest wolniejsze na starcie od 150-cio konnej spalinówki, za to jedzie nieskazitelnie płynnie i nadrabia prędkość po 3-5 sekundach.
A w trybie standard? jak z wyprzedzaniem na trasie?

Pepek

Posiadacz elektryka
Co do wszystkich odpowiedzi odnośnie odliczenia 100% VAT (nie cytuję konkretnego, bo więcej ich było) - same zasady znam, też mam inne auto, więc w teorii na początek też bym pewnie mógł używać tego tylko służbowo - pytanie wtedy jednak czy ktoś tutaj już tak robił i jeśli tak to jak szybko po zgłoszeniu, że będzie odliczał 100% zgłaszał, że jednak nie i czy nie miał potem jakiejś kontroli z urzędu. Bo w teorii wiadomo, że rozpiski kilometrówki pokażę i drugim autem też się wytłumaczę, że prywatnie ono jeździło, ale jestem ciekaw praktyki takich działań od kogoś kto to przechodził. :)

nabrU

Moderator
jasne, liczyłem dla pierwszej lepszej oferty którą dostałem, ale jeszcze nie szedłem do wszystkich banków z zapytaniem bo nie zdecydowałem czy LR czy RWD :DCałkowity koszt dla rwd wychodzi 260k, ale jak zrobisz odliczenia, weźmiesz dofinansowanie to można się z mieścić w 212k, co już jest dość atrakcyjną kwotą, biorąc pod uwagę obecne czasy.

Oferta z PKO leasing. Wartość auta trochę większa 239990 zł (felgi 20) i dłuższy okres leasingu - 5lat

Ło matko, ale bogate kwoty tam macie :eek: i to przy ok. 25% wpłaty własnej :oops:. A podobno w PL bida jest ;)

1678369677987.png