I co to ma za znaczenie, jak w testach wychodzi bardzo dobrze.
A cenę ma jak premium.
Tesla letnie daje Hankooki.
Dowiedziałem się na własnej skórze jak kiepskie mają te opony parametry fabryczne przy ich wyważaniu, a to że Tobie się udało i trafiłeś w tej loterii 4 sztuki opon, które udało się wyważyć to gratuluję. Natomiast przy tej świadomości jaką teraz posiadam nigdy bym się nie zdecydował na ten model z jednej prostej przyczyny - uszkodzenia jednej z opon i przy dokupieniu do kompletu nowej pary opon znowu musiałbym zagrać w tę grę czy uda mi się trafić w dobre i bezproblemowe egzemplarze - dziękuję, szkoda mi na to czasu i kasy. Z punktu widzenia użytkownika mogę się tylko domyślać, że klasa średnia od klasy premium różni się mniej rygorystyczną kontrolą jakości.
Testy testami, kto dostarczy opony sprawdzone pod testy albo dobrze zapłaci za wyniki testów takie otrzymuje. Pewnie też wiecie o praktykach producentów, którzy zatrudniają ludzi piszących pozytywne opinie na takich forach jak nasze. Mam akurat bezpośrednie porównanie klasy średniej Hankook, do opon klasy premium (nie będę jej reklamował bo nikt mi za to nie płaci, zresztą już w innym poście opisałem moje doświadczenia). W każdym bądź razie na Hunterze 3 opony z 4 Hankook w teście drogowym miały takie bicie promieniowe, że nie dało się z tym nic już zrobić. Natomiast przy wybranej klasie premium zrobiłem z ciekawości ich test drogowy i wyniki były nieporównywalnie lepsze.
Do wyważenia Hankook'ów jechałem specjalnie 300 km w jedną do polecanego tutaj na forum zakładu i niestety polegli. Zresztą ja jestem bardzo wyczulony na perfekcjonizm, pewnie nie jeden z użytkowników nie zwraca uwagi na to co dla mnie było nieakceptowalne. Jednemu będzie odpowiadać klasa premium, drugiemu klasa średnia bo nie zauważy różnicy i to jest OK, każdy może dopasować pod siebie. Tylko żeby dokonać właściwego wyboru trzeba znać wszystkie zalety i wady, żeby podjąć właściwą dla siebie decyzję. Będę informował o moich doświadczeniach, żeby każdy mógł dokonać właściwego wyboru.
Teraz to nawet BMW daje Hankooki bo jak każdy dobrze z nas wie od roku 2020 przy produkcji samochodów bardzo mocno do głosu doszli księgowi.
No to weź sobie Michelin crossclimate 2 które mają podobne parametry trakcyjne a są głośniejsze. Jak tak bardzo chcesz "premium" wg oceny randomowej strony.
klasa średnia tego modelu Hankook nie występuje tylko na tej jednej randomowej stronie, sam wulkanizator również mi to potwierdził ze swoich źródeł, a pytanie dotyczyło klasy premium natomiast opony Hankook według wielu źródeł należą do klasy średniej