EV3 podstawowa wersja - pierwsze wrażenia z użytkowania

Edek

Zadomawiam się
Hmm.. z tym bym akurat polemizował. W GT-Line z pakietem COM są elektrycznie sterowane, podgrzewane i wentylowane fotele (fotel kierowcy z pamięcią), podgrzewana kierownica, dwustrefowa klimatyzacja, elektrycznie sterowana klapa bagażnika, automatyczna skrzynia biegów, bezprzewodowy Android auto i Apple carplay, cała masa asystentów. Na dobrą sprawę poza masażem nie wiem co jeszcze można byłoby dołożyć.
no dobra, masz mnie tu na gtline.
sunroof można dołożyć :)
bardzo zajawiony byłem na ev3.
najpierw jeździłem koną ev, potem ev3 w odstępie paru dni. coś mi nie kliknęło.
znowu wziałem ev3 (gtline) i o razu tego samego dnia przesiadłem się do kony ev (platinum)
odczucie było takie (już to pisałem gdzieś tu), że w konie jakość użytych materiałów sprawia lepsze wrażenie niż w ev3. I nie piszę o przestrzeniu, miejscu układzie, ale o jakości. Oczywiście są to moje subiektywne odczucia, ktore chyba niestety pokrywają się z odczuciami mojej małżowiny.

Ev3

Pionier e-mobilności
Hmm.. z tym bym akurat polemizował. W GT-Line z pakietem COM są elektrycznie sterowane, podgrzewane i wentylowane fotele (fotel kierowcy z pamięcią), podgrzewana kierownica, dwustrefowa klimatyzacja, elektrycznie sterowana klapa bagażnika, automatyczna skrzynia biegów, bezprzewodowy Android auto i Apple carplay, cała masa asystentów. Na dobrą sprawę poza masażem nie wiem co jeszcze można byłoby dołożyć.
Większość z tego jest już w std.
A w lepszych modelach szczególnie.

PabloPN

Posiadacz elektryka
A kojarzy które czy w GT-Line lusterka też są z pamięcią ustawień per profil kierowcy? Nie znalazłem tej informacji w cenniku, a raczej jest to coś czym by się Kia pochwaliła.
Są z pamięcią... a przynajmniej u mnie są... gt-line + com

liet

Fachowiec
Są z pamięcią... a przynajmniej u mnie są... gt-line + com
To jeszcze bonusowe pytanie - wiesz ile kosztuje wymiana niskoprzewodzącego płynu chłodniczego? Kojarzę że swego czasu koszt był znaczący a robi się to podczas każdego przeglądu czyli co 2 lata.

Ev3

Pionier e-mobilności
To jeszcze bonusowe pytanie - wiesz ile kosztuje wymiana niskoprzewodzącego płynu chłodniczego? Kojarzę że swego czasu koszt był znaczący a robi się to podczas każdego przeglądu czyli co 2 lata.
W jakim aucie tak jest?
Koszt 2 l to ze 150 zł.

liet

Fachowiec
W jakim aucie tak jest?
Koszt 2 l to ze 150 zł.
W/g przedstawiciela dealer'a z Kia. Na forum jest wątek o Kia Niro, w której koszt sięgał zdaje się 2k i był znacznie niższy wyższy niż w Hyundai'u.
Możliwe że dealer nie wie co mówi i nie jest to już zgodne z prawdą, dlatego wolę dopytać.

Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
W/g przedstawiciela dealer'a z Kia.
Ale na jakie auto?
Stare Niro i Soule faktycznie tak miały, ale chyba o nich tu nie gadamy?
Na forum jest wątek o Kia Niro, w której koszt sięgał zdaje się 2k i był znacznie niższy niż w Hyundai'u.
Możliwe że dealer nie wie co mówi i nie jest to już zgodne z prawdą, dlatego wolę dopytać.
Nie wie co mówi, albo próbuje rąbać swoich klientów.