Hej !
Byłem dziś w salonie po dokumenty do rejestracji i po raz pierwszy pooglądałem sobie swoje Niro EV (wersja M+SMT). W kolorze Interstellar Grey jest zwykłym nierzucającym się autem - takie właśnie miało być

Wrażenia pozytywne - na pierwszy rzut oka spełnia to moje oczekiwania.
Zapłaciłem cenę z umowy, nie było niespodzianek wartych 24 tys. zł... Odbiór w poniedziałek.
Jedna rzecz - w wersji M nie ma jednak tylnych kratek nawiewu, jest to zaślepione. W cenniku widnieje pozycja że już od wersji M jest "Klimatyzacja automatyczna z nawiewami drugiego rzędu oraz funkcją automatycznego odparowywania przedniej szyby". Sprzedawca podowiadywał się i ta pozycja znaczy co innego - są nawiewy, ale w podłodze (na nogi) a nie w tunelu środkowym. W tunelu jest to dopiero od wersji L. No szkoda.
Auto zamawiałem 26 maja do produkcji (nie wiedziałem o istnieniu planu produkcyjnego, sprzedawca nie wspominał nic o konfiguracjach które mogą pojawić się szybciej - widocznie miałem farta i trafiłem). Mała naklejka w bagażniku ma datę 27 maja, ale nie jest to data produkcji jak to kiedyś czytałem na forum. Data jest na homologacji - u mnie 14.06.2022.