Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Jac3k

Posiadacz elektryka
Sprawdź u źródła, czy dopuszczają taką opcję.
Już tak zrobiłem. Wysłałem im podpisaną umowę przez e-puap. Dostałem potwierdzenie na maila.
Jak im coś nie będzie pasowało to mi odpowiedzą oficjalnie. Dokument jest podpisany tak jak chcieli. Wysłałem im przez e-puap więc nie widzę problemu. Przecież aplikacja gwd robi to samo w ostatnim kroku :) Zobaczymy jak zareagują.

Hainer

Zadomawiam się
Witam
W piątek dostałem przelew na konto z NFOŚiGW. Mój wniosek był złożony 13 stycznia 2022r. Walka z nimi trwała ponad rok. W tym czasie wykonałem do nich kilkanaście telefonów, wysłałem kilka zapytań pocztą, nawet napisałem skargę do Ministerstwa Środowiska. Umowę podpisałem podpisem kwalifikowanym jakieś 14 dni temu. Około 3 miesiące temu miałem już informację, że wniosek jest rozpatrzony pozytywnie. Po podpisaniu umowy dostałem informację, że pracownik NFOŚiGW skontaktuje się ze mną w celu ustanowienia zabezpieczenia dofinansowania, ale tego nie zrobili tylko po 14 dniach bez weksla przelali pieniądze. Teraz już weksla nie chcą.
Życzę wszystkim oczekującym powodzenia i cierpliwości.

Arrczi

Fachowiec
Witam
W piątek dostałem przelew na konto z NFOŚiGW. Mój wniosek był złożony 13 stycznia 2022r. Walka z nimi trwała ponad rok. W tym czasie wykonałem do nich kilkanaście telefonów, wysłałem kilka zapytań pocztą, nawet napisałem skargę do Ministerstwa Środowiska. Umowę podpisałem podpisem kwalifikowanym jakieś 14 dni temu. Około 3 miesiące temu miałem już informację, że wniosek jest rozpatrzony pozytywnie. Po podpisaniu umowy dostałem informację, że pracownik NFOŚiGW skontaktuje się ze mną w celu ustanowienia zabezpieczenia dofinansowania, ale tego nie zrobili tylko po 14 dniach bez weksla przelali pieniądze. Teraz już weksla nie chcą.
Życzę wszystkim oczekującym powodzenia i cierpliwości.
Skarga pomogła, czy żadnego wpływu?. Była odpowiedź z NFOŚiGW?.

Hainer

Zadomawiam się
Z Ministerstwa Środowiska dostałem takie coś:
"Szanowny Panie A........., na podstawie art. 36 § 1 w związku z art. 237 § 4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r.– Kodeks postępowania administracyjnego (Dz.U. z 2021 r. poz. 735 z późn.zm.) zawiadamiam, że Ministerstwo Klimatu i Środowiska oczekuje na ustosunkowanie się do Pana zarzutów przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. W związku z powyższym informuję, że przewidywanym terminem rozpatrzenia skargi jest 31 stycznia 2023 r. Jednocześnie wskazuję, iż zgodnie z art. 37 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego przysługuje Panu prawo do wniesienia ponaglenia."

A 2 lutego 2023 dostałem kolejne pismo:
"Szanowny Panie, na podstawie art. 36 § 1 w związku z art. 237 § 4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r.– Kodeks postępowania administracyjnego (Dz.U. z 2021 r. poz. 735 z późn.zm.) zawiadamiam, że Ministerstwo Klimatu i Środowiska nadal oczekuje na ustosunkowanie się do Pana zarzutów przez Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. W związku z powyższym informuję, że przewidywanym terminem rozpatrzenia skargi jest 28 lutego 2023 r. Jednocześnie wskazuję, iż zgodnie z art. 37 § 1 Kodeksu postępowania administracyjnego przysługuje Panu prawo do wniesienia ponaglenia. Z wyrazami szacunku "
Z tych pism wynika, że NFOŚiGW ma w d....e Ministerstwo Ochrony Środowiska tak samo jak nas.
Dostałem przynajmniej jakąś tam odpowiedz i ktoś tam zareagował ale czy w NFOŚiGW się tym przejęli ? - nie mam pojęcia. Faktem jest jednak, że po miesiącu od napisania skargi dostałem przelew na konto a inni czekają dalej.

maro

Nowy na Forum
Przed chwilą (piątek po 18:00) dotarł do mnie "niespodziewanie" przelew dotacji z NF 27k.
Umowę podpisałem przez GWD tydzień temu. Wcześniej wysłałem skan cesji polisy w formie aneksu na podany adres email. Zero odzewu na wysyłane maile (najpierw nie miałem przycisku do podpisania przez 4 dni). Ale najważniejsze że przelew jest ;)

Wniosek z kwietnia 2022, czekałem prawie 10 miesięcy. Pierwszą wersję umowy do aktualizacji dostałem w październiku. Na początku grudnia raz odpisali na mojego maila "Pana wniosek został zatwierdzony przez Zarząd NFOŚiGW" ale i tak musiałem czekać do 10 lutego.
Weksli nie chcieli, nie ma też ich w umowie

Last edited:

Jusand

Posiadacz elektryka
Przed chwilą (piątek po 18:00) dotarł do mnie "niespodziewanie" przelew dotacji z NF 27k.
Umowę podpisałem przez GWD tydzień temu. Wcześniej wysłałem skan cesji polisy w formie aneksu na podany adres email. Zero odzewu na wysyłane maile (najpierw nie miałem przycisku do podpisania przez 4 dni). Ale najważniejsze że przelew jest ;)

Wniosek z kwietnia 2022, czekałem prawie 10 miesięcy. Pierwszą wersję umowy do aktualizacji dostałem w październiku. Na początku grudnia raz odpisali na mojego maila "Pana wniosek został zatwierdzony przez Zarząd NFOŚiGW" ale i tak musiałem czekać do 10 lutego.
A ja dostałem dziś maila z prośbą o podpisanie notarialne weksla i znowu wysłanie informacji o cesji ubezpieczenia.

acc

Zadomawiam się
Chyba rzeczywiście coś przyspieszyli. Wniosek złożyłem 27.09.2022 (od razu załączyłem polisę z cesją). Dziś, po prawie równo 5 miesiącach, dostałem informację, że wniosek został zatwierdzony pozytywnie podczas oceny formalnej. Dzięki informacjom z tego wątku nie musiałem nic uzupełniać. Ale pewnie za jakiś czas znowu zechcą cesję polisy by załączyć ponownie :) Ale jest szansa, że do końca obecnego roku zrobią przelew.

Cav

Pionier e-mobilności
Chyba rzeczywiście coś przyspieszyli. Wniosek złożyłem 27.09.2022 (od razu załączyłem polisę z cesją). Dziś, po prawie równo 5 miesiącach, dostałem informację, że wniosek został zatwierdzony pozytywnie podczas oceny formalnej.
5 miesięcy to std czas
Ja tą informację dostałem w maju 2022.
Umowę podpisałem w styczniu 2023....