jeśli płaciłeś cło, to było to dawno temu raczej...
No, fakt, ponad 10 lat temu
Ale podstawowe zasady podatku VAT raczej się nie zmieniły.
jeśli płaciłeś cło, to było to dawno temu raczej...
Chyba każde współczesne auto jest w jakiś sposób zabezpieczone przed korozją. Mimo to, przyjęło się że japończyki (i koreańczyki w zasadzie też) zjada rdza, a auta europejskie (francuskie, włoskie, niemieckie), raczej rdzy się opierają. Zapewne chodzi o sposób w jaki warstwa ocynku jest nakładana, ale także o jej grubość i być może inne parametry. Jakiś czas temu Jacek Balkan toczył z Mazdą polemikę na temat tego, czy Mazdy są ocynkowane. W przypadku Mazdy mierniki lakieru zazwyczaj pokazują czystą stal (Fe), gdzie w przypadku aut z Renault, VAG czy Stellantis, pokazują stal z ocynkiem (Fe + Zn).Dobra robota z tą tabelkąJak rozumiecie - ocynk ? Co jest tam ocynkowane ?
Z tego co kojarzę Mazdy są natryskowo jakimś szuwaksem antykorozyjnym traktowane.Mazda zdaje sie jest moczona w cynku a pelen ocynkt to jest proces na goraco. Jakos tak to balkan tlumaczyl.
A to moze wlasnie ta farba cynkowa.Z tego co kojarzę Mazdy są natryskowo jakimś szuwaksem antykorozyjnym traktowane.
Do Unii przystąpiliśmy ponad 20 lat temu. A cła na samochody zostały zniesione jeszcze przed przystąpieniem do Unii.No, fakt, ponad 10 lat temu
Ale podstawowe zasady podatku VAT raczej się nie zmieniły.
Chyba każde współczesne auto jest w jakiś sposób zabezpieczone przed korozją. Mimo to, przyjęło się że japończyki (i koreańczyki w zasadzie też) zjada rdza, a auta europejskie (francuskie, włoskie, niemieckie), raczej rdzy się opierają.
Dodam go do tabelki ale dla mnie przekreśla go sterowanie dotykowe na kierownicy. Myślałem że to największa głupota w VW dopóty dopóki nie zobaczyłem sterowania szybami które wymaga przełączenia przód / tył...Mysle, ze pewnym argumentem przetargowym moze byc fakt, ze Fort Explorer zbudowany na tej samej platformie co Elroq potrafi byc o 5-20k tanszy w zaleznosci od konfiguracji.
Brakuje wyswietlacza HUD, za to jest dach panoramiczny. Osiagi i zasieg ten sam.
Ford daje jeszcze wallboxa 11 czy 22kw. Wiec opcja premium wychodzilo kolo 205k z lakierem i hakiem, do tego jeszcze ladowarka, ktora i tak trzeba kupic.